Zelfgemaakte gekookte worst koken: net als in de winkel, alleen lekkerder

Worst en knakworsten worden al lang vijanden van de menselijke gezondheid genoemd. Het gaat hier uitsluitend om industriële producten.

Voedingsdeskundigen hebben bijna niets tegen zelfgemaakte worst. Hier leest u hoe u thuis gekookte worst kunt maken.

Vereist:

  • kip – 800 gr;
  • bouillon – 400 ml;
  • wortels – 1 stuk;
  • ui – 1 stuk;
  • bieten – 1 stuk;
  • laurierblad – 2-1 stuks;
  • zout – 1 eetl. l.;
  • zwarte peper – 10 erwten;
  • koriander – 0,5 theelepel;
  • gemalen zwarte peper – 0,5 theelepel;
  • paprika – 1 theelepel;
  • gelatine – 30 gr.

Hoe koken

1. Breng de kip aan de kook en voeg na het koken de gebakken uien en wortels, het laurierblad, de peperkorrels en het zout toe.

2. Verwijder na 1,5 uur de groenten en de kip, kook de bouillon tot het volume 2-3 keer afneemt, maar er moet minimaal 400 ml overblijven.

Worsten
Foto: © Belnovosti

3. Haal de kip uit elkaar, verwijder de botten, los de gelatine op in de hete bouillon en voeg kippenvlees, 3 eetlepels bietensap, paprika, koriander, peper toe.

4. Maal alle ingrediënten met een blender tot een gladde massa.

5. De afgewerkte massa moet in een plastic fles worden gegoten met de nek afgesneden, in huishoudfolie gewikkeld en gedurende 4 uur in de koelkast geplaatst.

Als de worst is afgekoeld en uitgehard, serveer hem dan.

Eet smakelijk!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar