Het koekjesrecept is vrij eenvoudig en vereist geen complexe ingrediënten. Meestal is wat elke huisvrouw al in haar keuken heeft staan voldoende.
Maar om ervoor te zorgen dat de cake zijn vorm behoudt en niet in een platte massa verandert, moet je bij het bereiden van de biscuit enkele regels onthouden.
Regel één
Om je voor te bereiden, heb je 3 eieren per glas bloem nodig, een half glas suiker. Maar je moet niet alle ingrediënten tegelijkertijd mengen. Eerst moet je de eieren scheiden in eiwit en dooiers. Klop de eiwitten apart met een mixer tot er wit schuim verschijnt.
Het meel moet worden gezeefd.
Pas daarna kunnen de ingrediënten worden gecombineerd.
Regel twee
Zoals ervaren huisvrouwen opmerken, is het niet nodig om de ovenschaal met olie in te vetten. Dit voorkomt dat het biscuitgebak luchtig genoeg wordt.
Regel drie
Plaats het deeg in een voorverwarmde oven. Tijdens het bakproces mag deze echter niet worden geopend. Door temperatuurschommelingen kan de cake eraf vallen.
Het dessert wordt ongeveer een half uur bereid op een temperatuur van 180 graden.
De cake kan worden gesneden en gevuld met verschillende crèmes, bessen of fruit. Een koekje is immers een universele lekkernij die goed samengaat met diverse toevoegingen.