Charlotte is de taart die in de herfst traditioneel op veel tafels verschijnt. Het gerecht is smakelijk en mals. Alleen al door zijn aroma wekt Charlotte eetlust op.
Ook zonder frisdrank en bakpoeder maak je een luchtige traktatie. Je hoeft je alleen maar aan een eenvoudig recept te houden.
Ingrediënten:
- eieren – 4 stuks;
- suiker – 160 g;
- bloem – 160 g;
- zout – een snuifje;
- vanilline – 1 zakje;
- appels – 600 g.
Kookproces
Appels moeten worden gewassen en in dunne plakjes worden gesneden.
Klop de eieren met suiker en zout met een mixer. Het eindresultaat moet een dikke, witte, pluizige massa zijn. Dan moet je voorzichtig de gezeefde bloem en vanilline erdoor roeren.
De bakvorm moet bedekt zijn met perkament. Giet vervolgens de helft van het deeg uit, leg de appels neer en dan moet je de rest van het mengsel en het laatste deel van de appels neerleggen.
De taart wordt ongeveer 40 minuten op 180 graden gebakken.
Hieraan moet worden toegevoegd dat de oven moet worden voorverwarmd. Tijdens de eerste 20 minuten koken mag deze niet worden geopend, zodat de cake niet valt als gevolg van temperatuurveranderingen.