Na het frituren van groenten, vis of vlees blijft er vaak een grote hoeveelheid plantaardige olie in de pan achter. Haastig gieten de huisvrouwen het door de afvoer.
Maar als je dit constant doet, is een verstopping niet te vermijden en is het schoonmaken van de keukensifon een langzame en onaangename klus.
In dit geval hebben ervaren huisvrouwen hun eigen sluwe manier. Laten we erover praten.
Als er niet veel olie meer is, is het na het afkoelen gemakkelijker om de resten met papieren servetten op te vangen en dit afval in de prullenbak te gooien.
Maar bij grote hoeveelheden is de situatie anders.
Het is geen servet dat te hulp komt, maar zuiveringszout.
Hoe verder te gaan?
Eerst moet je wachten tot de olie volledig is afgekoeld.
Ten tweede moet je hierna een paar theelepels frisdrank in de braadpan of pan met de resten gieten.
Het absorbeert eventueel achtergebleven vet, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de pan of pot schoon te maken.
Ten derde kun je na een paar minuten wachten zien hoe de frisdrank en de olie in klontjes zijn veranderd.
Het enige dat u hoeft te doen, is ze verzamelen met een papieren handdoek en ze in de prullenbak gooien.