Hoe origineler de naam van een gerecht klinkt, hoe moeilijker de bereiding ervan lijkt. Een voorbeeld is een traditioneel Italiaans gerecht gemaakt van eieren en een paar andere ingrediënten.
Het origineel heet avocadofrittata. Is het echt zo moeilijk?
Ingrediënten:
– 4 eieren;
– 1 avocado;
– 2 eetlepels olijfolie;
– 30 g geraspte Parmezaanse kaas;
– zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
1. Breek de eieren in een kom en klop ze los met een vork.
2. Snijd de avocado in stukjes en voeg deze toe aan de kom met de eieren.
3. Voeg olijfolie toe en meng alle ingrediënten.
4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
5. Giet het eimengsel in de pan en strijk het glad met een spatel.
6. Kook totdat het ei aan de bovenkant goudbruin is en aan de onderkant begint te stollen.
7. Draai de eierpannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.
8. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en serveer.
Eet smakelijk!