Een korte pauze tussen de thuisbereidingen zal binnenkort het seizoen van het beitsen en beitsen van kool onderbreken.
Voor het geval dat u moet onthouden waarom zuurkool in een pot snotterig wordt en of het mogelijk is om het bedorven product te corrigeren.
Waarom wordt kool snottig?
Meestal gebeurt dit als gevolg van onvoldoende fermentatie van het werkstuk, dat wil zeggen een overtreding van het fermentatieproces.
De volgende fouten kunnen hiervoor de reden zijn:
- onjuiste pekel – in het bijzonder onvoldoende zout, waardoor de kool zacht en slijmerig wordt;
- verwijdering van gassen – het wordt aanbevolen om de kool dagelijks met een houten voorwerp tot op de bodem door te prikken, als dit niet gebeurt, zal de bereiding ook verslechteren;
- ziekteverwekkers – het is belangrijk om voor de bereiding alleen verse en hoogwaardige grondstoffen te kiezen, want als er infecties in de pot terechtkomen, kan de vorming van slijm niet langer worden vermeden.
Is het mogelijk om kool te redden?
In dit geval is het niet langer mogelijk om het werkstuk op te slaan. De enige manier om het verschijnen van slijm te voorkomen is door het recept en de bereidingstechnologie te volgen.