Er wordt aangenomen dat makreel de gemakkelijkst te bereiden vis is, maar het is ook een van de gezondste.
Het wordt gebakken in de oven of een gewone magnetron met kruiden, maar vaker gezouten. Hier is een recept voor het pittig zouten van deze vis, dat slechts 15 minuten duurt om te bereiden.
Ter voorbereiding heb je nodig:
- makreel – 5 karkassen;
- 1 liter water;
- 6 eetl. l. zout;
- 4 eetl. l. Sahara;
- 10 zwarte peperkorrels;
- 10 erwten piment;
- 2 eetlepels. l. korianderzaden;
- 7 laurierblaadjes;
- 2 kruidnagel bloeiwijzen.
Hoe koken
Breng water aan de kook en voeg zout, suiker en kruiden toe. Nadat de pekel 3-5 minuten heeft gekookt, haal je hem van het vuur en laat je hem afkoelen.
Op dit moment moet je de vis snijden en schoonmaken. Zorg ervoor dat u het hoofd, de staart, de vinnen en de ingewanden verwijdert, de buik van de gal wast en de zwarte film verwijdert.
Vervolgens wordt de vis in porties gesneden, in een glazen bak gedaan, gevuld met voorbereide pekel en in de koelkast geplaatst.
Er wordt aangenomen dat vis het beste kan worden gezouten als hij een nacht wordt bewaard.
Eet smakelijk!