Hoe u een matras kiest om comfortabel te slapen: belangrijke tips

Niemand zal beweren dat een goed geselecteerd matras de sleutel is tot een goede nachtrust.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, ontwerper Yulia Tychino, deelde tips over het kiezen van dit noodzakelijke ‘accessoire’.

Allereerst moet u beslissen over de hardheid van de matras.

Deze parameter is individueel: sommige mensen houden van zachte oppervlakken, zoals wolken, terwijl anderen op hun beurt liever op een hard bed slapen.

Bed
Foto: © Belnovosti

Het belangrijkste om te onthouden is: hoe zwaarder de persoon, hoe steviger de matras die hij nodig heeft.

Nu kunt u doorgaan met het kiezen van een ontwerp, dat, zoals u weet, in verschillende typen verkrijgbaar is: veerloos en veer, met een afhankelijk en onafhankelijk veerblok.

Hier moeten we de vraag beantwoorden hoeveel mensen op de matras zullen slapen. Als de matras bijvoorbeeld een veer heeft met een afhankelijk blok, betekent dit dat alle elementen erin met elkaar zijn verbonden, en als de ene persoon in zijn slaap woelt en draait, zal de ander dit zeker voelen.

Met een onafhankelijk blok gebeurt dit, zoals je misschien al geraden had, niet. Een ander pluspunt is dat doordat elke veer zich in zijn eigen geval bevindt, zo’n matras niet zal kraken.

Trouwens, goede veerloze modellen hebben ook dezelfde kwaliteit, maar ze wegen een orde van grootte meer, dus zorg er vóór de aankoop voor dat de bodem van het bed een dergelijk gewicht kan weerstaan.

Vergeet ten slotte zo’n belangrijke factor als de hoogte van de matras niet.

Modellen met een lengte van minder dan 14 cm zijn geschikt voor kinderen, terwijl de standaardlengte voor een volwassene 19-23 cm is.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar