Een origineel en smakelijk gerecht zal niemand onverschillig laten. Tegelijkertijd is er niets ingewikkelds aan het voorbereidingsproces.
Voor het bereiden van zo’n lekkernij is het beter om grotere aardappelen te kiezen. De schil moet worden verwijderd en vervolgens moet het fruit in twee delen worden gesneden. De pulp moet worden verwijderd om “boten” te vormen.
Het is raadzaam om deze helften lichtjes te bakken.
Dan moet je beginnen met het bereiden van de vulling.
Om dit te doen, snijdt u de ui en de paprika fijn en bakt u ze een paar minuten op middelhoog vuur. Dan kun je gehakt toevoegen. Het moet worden gebakken totdat het van kleur verandert.
Aan het einde van het koken moet je kruiden toevoegen.
Dan moet je de aardappelen in een ovenschaal doen, deze vullen met frituren en gehakt. Je moet ook een mengsel van 180 ml water en een lepel tomatenpuree in de vorm gieten.
Het gerecht wordt ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden gebakken.
Voor het serveren kan zo’n lekkernij worden versierd met geraspte kaas en verse aromatische kruiden.