Een goede kipkebab is niet slechter dan lamsvlees: kookgeheimen

De meest budgetvriendelijke kebab is gevogeltekebab. Budgetvriendelijk zijn betekent niet dat het smakeloos is.

Het hangt allemaal af van hoe correct het vlees is geselecteerd en bereid. Laten we het hebben over de geheimen van het maken van kipkebab, die niet slechter smaakt dan lamsvlees.

Welk vlees is beter

Voor barbecue is het beter om kippendij te kiezen. De borst is gemakkelijker te koken, maar dit deel van het karkas is meestal droog.

Marinade

Afhankelijk van uit welk deel van het karkas de kebab wordt bereid, is het aan te raden een marinade te kiezen. Er zijn ‘30 minuten’-recepten voor kipfilets of -vleugels.

Sjasliek
Foto: © Belnovosti

Componenten

Een verplicht ingrediënt in elke marinade voor gevogeltekebab is ui, knoflook, zout en plantaardige olie. Tot de lekkernijen behoren paprika, knoflook, wijn.

Tijd

Je moet het vlees een uur marineren, en als je een kippendij bakt, kun je minder of helemaal niet wachten.

Kolen

Gevogelte heeft geen hoog vuur nodig, middelhoog vuur is voldoende, anders verbrandt de kip sneller dan hij gaar is.

Kipkebab wordt traditioneel geserveerd met verse groenten.

Eet smakelijk!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar