De meest budgetvriendelijke kebab is gevogeltekebab. Budgetvriendelijk zijn betekent niet dat het smakeloos is.
Het hangt allemaal af van hoe correct het vlees is geselecteerd en bereid. Laten we het hebben over de geheimen van het maken van kipkebab, die niet slechter smaakt dan lamsvlees.
Welk vlees is beter
Voor barbecue is het beter om kippendij te kiezen. De borst is gemakkelijker te koken, maar dit deel van het karkas is meestal droog.
Marinade
Afhankelijk van uit welk deel van het karkas de kebab wordt bereid, is het aan te raden een marinade te kiezen. Er zijn ‘30 minuten’-recepten voor kipfilets of -vleugels.
Componenten
Een verplicht ingrediënt in elke marinade voor gevogeltekebab is ui, knoflook, zout en plantaardige olie. Tot de lekkernijen behoren paprika, knoflook, wijn.
Tijd
Je moet het vlees een uur marineren, en als je een kippendij bakt, kun je minder of helemaal niet wachten.
Kolen
Gevogelte heeft geen hoog vuur nodig, middelhoog vuur is voldoende, anders verbrandt de kip sneller dan hij gaar is.
Kipkebab wordt traditioneel geserveerd met verse groenten.
Eet smakelijk!