Platbrood maken is eenvoudig.
Tegelijkertijd geeft zo’n lekkernij voldoening, perfect als tussendoortje, waardoor je porties mee kunt nemen voor onderweg of naar je werk.
Minimale ingrediënten vereist.
Meng eerst 200 ml warme kefir met een ei en een halve theelepel zout.
Als de massa homogeen is, moet je 3 eetlepels plantaardige olie inschenken en vervolgens 300 gram gezeefde bloem toevoegen met 10 gram bakpoeder.
Het deeg moet worden gekneed en vervolgens 20 minuten op kamertemperatuur worden bewaard. Op dit moment moet je beginnen met het bereiden van de vulling.
Een mengsel van gehakte kruiden en geraspte kaas is bijvoorbeeld perfect, en je kunt ook kwarkvulling of iets anders gebruiken.
Het werkstuk moet worden uitgerold en vervolgens moet de vulling erop worden geplaatst. Dan is het raadzaam om de massa op een rol te rollen en in stukjes te snijden.
Elk afzonderlijk stuk moet worden gevormd. Vervolgens kunnen de cakes in een verwarmde koekenpan met olie worden geplaatst.
De lekkernij kan niet alleen warm, maar ook koud worden geserveerd, omdat hij nog steeds lekker blijft.