Crumble is een klassiek Engels dessert dat avondbijeenkomsten met familie of vrienden zal opvrolijken met zijn geur en smaak.
Deze traktatie is eenvoudig te bereiden. Het is belangrijk om het aantal componenten correct te berekenen.
Ingrediënten
Voor het vullen:
- appels – 1 kg;
- citroen – 0,5 st.;
- bloem – 1 eetl. l.;
- suiker – 100 g;
- gemalen kaneel – 0,5 theelepel.
Voor de test moet u het volgende doen:
- bloem – 120 g;
- kaneel – 1 theelepel;
- bruine suiker – 200 g;
- zout – 1 snuifje;
- boter – 120 g.
Kookproces
Appels moeten worden geschild en in blokjes gesneden, gemengd met citroensap, bloem, suiker en kaneel.
Dan kan zo’n plano in een ovenschaal worden geplaatst.
Hierna moet je beginnen met het bereiden van het deeg. Je moet alle ingrediënten mengen, maar de boter moet eerst worden gesmolten. De massa moet goed worden gemengd totdat er kruimels ontstaan. Vervolgens kan zo’n preparaat op de appels worden gelegd.
Bak het gerecht ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Maak het dessert nog lekkerder door het te serveren met een bolletje ijs of slagroom. Er zal zeker niemand onverschillig blijven.