Wat is er eenvoudiger dan pasta koken voor de lunch, maar het is het eenvoudigste dat je vaak niet kunt koken om het lekker te maken.
Veel chef-koks hebben het concept ‘al dente’ al onder de knie, maar het belangrijkste zit niet in de terminologie. Wij vertellen je welke fouten je ervan weerhouden om echt heerlijke pasta te maken.
Fout één: olie en water
Controversieel punt. Het is bekend dat olijfolie bij verhitting zijn heilzame eigenschappen verliest. Ze zeggen dat de lifehack voorkomt dat pasta aan elkaar blijft plakken. Maar niet iedereen is het hiermee eens en wijst erop dat de olie op het wateroppervlak terechtkomt en de pasta onderaan.
Fout twee: de pasta afspoelen
Het afspoelen van kant-en-klaar voedsel met rauw kraanwater is een vergissing. Als pasta wordt bereid om te serveren, wordt deze niet gewassen, maar op smaak gebracht met boter. Was alleen met gekookt water en alleen die items die gepland zijn om later te bewaren.
Fout drie: te gaar en te weinig gaar
Goede pasta is zacht van buiten en stevig van binnen, wat al dente wordt genoemd. Ze verspreiden zich niet en blijven niet aan de tanden plakken.
Fout vier: niet roeren
Maar de grootste fout bij het koken van pasta is het koken zonder te roeren.
Nadat de producten in kokend water staan, wordt aanbevolen om ze gedurende de eerste 2 minuten minimaal 2-3 keer te roeren.
En hoe vaker je dit doet, hoe kleiner de kans dat de pasta aan elkaar blijft plakken, zelfs als je tijdens het koken geen olie toevoegt.