Zo maak je het perfecte gepocheerde ei

Eieren zijn erg handig. Natuurlijk mogen ze, net als al het andere, niet overdreven zijn. Maar je kunt jezelf 2-3 keer per week toestaan ​​​​om ze te eten. Naast roerei en een omelet kun je ook een gepocheerd ei maken. En hoe precies, leggen wij u in de volgende regels uit:

Doe water met een beetje azijn in een dieper vat. Wanneer het water kookt, wordt de hitte verminderd. Klop het ei eerst in een glas, voeg zout en zwarte peper toe. Vervolgens komt het belangrijkste deel.

Je neemt een pollepel en gebruikt deze om het kokende water op te scheppen. Halfvol, meer niet. Giet het ei erin en dompel het met de pollepel in het water. Verhoog het vuur, maar niet te veel, tot een matig kookpunt.

Met een lepel help je jezelf en bestrijk je het ei door het voorzichtig in de pollepel te draaien. Terwijl je het afdekt, laat je het koken. Kook ongeveer 4 minuten.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar