Wie houdt er nu niet van een kleurrijk drankje of cocktail om bijvoorbeeld met vrienden te drinken tijdens een belangrijk feest? Je hoeft jezelf ze niet te ontzeggen als je geen alcohol drinkt. Dit recept is geschikt voor iedereen – van geheelonthouders tot zwangere vrouwen. Het duurt maar een paar minuten.

Foto: pexels.com/Mariel Matute

Oudejaarsavond is een tijd van vergaderingen, feesten, dansen en home entertainment. Naast snacks en hapjes is het een goed idee om uw gasten te trakteren op heerlijke cocktails en drankjes. Als uw gasten echter op hun conditie letten en daarom geen alcohol drinken, of als u onthoudende gasten, jonge of aanstaande moeders heeft, chauffeurs en tieners, wij hebben het perfecte recept voor een heerlijke alcoholvrije cocktail. Mojito is een klassieker, dat weet je, maar wist je dat je deze ook zonder een scheutje rum op meesterlijke wijze kunt bereiden? Met zo’n drankje kan niemand wegkomen, dat kan ik je wel vertellen.

Mojito voor iedereen – geen rum, maximale verfrissing

Samenstelling voor één portie (ca. 300 ml glas)

  • 4 plakjes limoen
  • Een theelepel bruine suiker
  • 2 takjes verse munt
  • ca. 6 ijsblokjes
  • 250 ml frisdrank met citroen- of limoensmaak

Methode van voorbereiden:

  1. Koel de drank in het begin goed af. IJsblokjes garanderen mogelijk niet dat de drank koud genoeg zal zijn.
  2. Zet een glas klaar en voeg limoenschijfjes toe. Voeg munt en suiker toe. Gebruik een rietje (bij voorkeur een glazen rietje) of een kleine stamper om het mengsel fijn te malen, zodat de limoen en de munt zacht worden en het sap met de suiker vrijkomt.
  3. Voeg ijs en frisdrank toe en meng opnieuw. Garneer het cocktailglas met een schijfje limoen en een blaadje munt. Serveer als het drankje goed gekoeld is.

Als u geen zoete dranken wilt drinken, kunt u mineraalwater met een hoog koolzuurgehalte gebruiken in plaats van een drankje met citroensmaak.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Het is de perfecte cocktail voor vrouwen. Laat het haar glanzend en de huid glad en jeugdig achter

Deze heerlijke smoothie helpt je vet te verbranden. Je stofwisseling versnelt en de kilo’s beginnen te verdwijnen