De legendarische Moravische mus is op de juiste manier gebakken varkensvlees met knoedel en kool.
Dit gerecht kan op vele manieren worden bereid, afhankelijk van de individuele smaak, en zal zeker nooit teleurstellen.
Een heerlijk recept voor de legendarische Moravische mus van het YouTube-kanaal
Wij hebben nodig:
spek
4 uien
gemalen komijn
Laurierblad
kristal suiker
grond zwarte peper
1 appel
gefermenteerde kool
water
1 aardappel
varkensschouder
varkensbuik
3 teentjes knoflook
knoedel
Benadering:
Spek wij snijden in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Doe het spek en de ui in de pan.
Voeg komijn, laurier, suiker en zwarte peper toe aan de pot.
Meng en bak tot de suiker karamelliseert niet.
Schil de appel en rasp deze grof.
Voeg de geraspte appel toe aan de pot en meng.
Snij de zuurkool in kleinere stukjes.
In een pot doen en Meng grondig.
Water schenken.
Voeg de grof geraspte aardappel toe.
Wij mixen en kook een uur.
Nadat de tijd is verstreken, het mengsel laten we proeven zout, zwarte peper en suiker.
Snijd de varkensschouder en buik in grote blokjes.
Pers de knoflook en hak deze fijn.
Daarna wij snijden twee in blokjes gesneden uien.
Doe de ui, knoflook en vlees in een ovenschaal.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Meng met de handen.
Bak onafgedekt een uur op een temperatuur van 190°C.
Roer het mengsel na een half uur door.
Wij kunnen als dat nodig is gieten een kleine hoeveelheid zwart bier.
Fruit de in blokjes gesneden ui en spek in een pan in een kleine hoeveelheid olie.
We zullen het gefrituurde mengsel gebruiken om het vlees en de kool te strooien.
Kool met vlees wordt geserveerd met knoedel.
Wij wensen u een goede eetlust!