Steeds meer mensen proberen veel favoriete producten thuis te bereiden. Dit geldt niet alleen voor schoonmaakmiddelen, maar ook voor alle soorten preparaten. Niet iedereen weet echter dat je melk ook op een slimme manier kunt gebruiken en er een geweldige aanvulling van kunt maken op het ontbijt of de lunch.

Hoe zelfgemaakte kwark van melk te maken
Foto: shutterstock/Okssi

Melk is een ingrediënt dat in bijna elk huishouden te vinden is. Sommigen kunnen zich hun ochtendkoffie niet voorstellen zonder, anderen voegen het toe aan kant-en-klaarmaaltijden. Niet iedereen weet echter dat ze hun favoriete drankje binnen een paar uur gemakkelijk kunnen omzetten in perfecte zelfgemaakte kwark. Koop daarom, in plaats van een kant-en-klaar product in de winkel te kopen, twee ingrediënten en bereid deze zelf. Het zal u verrassen met zijn smaak.

Hoe maak je zelfgemaakte kwark van melk? Voorbereiding is eenvoudiger dan je denkt

Zelfgemaakte kwark maken is heel eenvoudig en je hebt maar drie ingrediënten nodig. De melk die u gebruikt, moet ongepasteuriseerd zijn en minimaal 3% vet bevatten. Je kunt er citroensap of azijn aan toevoegen, maar het tweede ingrediënt werkt iets beter. Met zijn hulp maak je cottage cheese met een stevige consistentie. Zout is ook handig als smaakmaker.

Verwarm een ​​liter melk tot 92 graden Celsius, voeg een halve theelepel zout toe, haal van het vuur en voeg twee eetlepels azijn toe. Meng de ingrediënten en laat ongeveer 30 minuten staan. Na deze tijd zeven we de wrongel uit de wei, die ook bewaard moet blijven, en doen deze in de wrongelset. Als je die niet hebt, doe je het mengsel gewoon stevig in een zeef met kleine gaatjes en verzwaar je het bijvoorbeeld met een jampot gevuld met water. Na ongeveer 2 uur is de wrongel klaar voor consumptie. Serveer het alleen of bestrooi het met je favoriete kruiden. Het smaakt heerlijk met kruiden, gedroogde tomaten of chilivlokken.

Wat kun je doen met wei na het maken van kwark? In plaats van het weg te gooien, kun je het beter gebruiken

Tijdens de productie van zelfgemaakte kwark wordt ook wei gescheiden, wat beter niet in de gootsteen kan worden gegoten. Het is ook een uiterst waardevol ingrediënt dat op een werkelijk fantastische manier kan worden gebruikt. Waar is het goed voor? Het kan worden gebruikt om zelfgemaakte ricotta of fetakaas te maken. Als u ze echter niet wilt maken, kunt u bij het bakken van taarten wei gebruiken in plaats van water.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Voor het hart, de darmen en de lever. Een must in de keuken

“Verwijder” de afzettingen uit de darmen. Drink de hele dag afwisselend met water