Ondanks dat ervaren huisvrouwen vaak koken, zullen koks toch meer ervaring hebben.
Dit helpt hen culinaire trucs te begrijpen die hun professionele werk gemakkelijker kunnen maken.
Wat zijn ze?
Zout voedsel correct
Bijna alle gerechten moeten aan het eind worden gezouten. Als je erwten of andere peulvruchten van tevoren zoutt, zullen ze gewoon niet koken.
Als je de aardappelen te vroeg zoutt, kunnen ze hun vorm niet behouden. Zelfs roerei of biefstuk moeten zo laat mogelijk worden gezouten.
Kwaliteit rijst
Je wilt toch zeker geen plakkerig en onsmakelijk bijgerecht op je bord zien. Daarom moet de rijst goed worden bereid.
Spoel het eerst af en bewaar het vervolgens maximaal 30 minuten in een kom met water.
Heerlijke aardappelen uit de oven
Om ervoor te zorgen dat aardappelen altijd een korst uit de oven hebben, moeten ze op een strikt gedefinieerde manier worden gekookt. Eerst wordt de groente geschild, gewassen en gekookt.
Je moet wachten tot het half klaar is. Daarna moeten de aardappelen met gewone bloem worden overgoten en in de oven worden geplaatst.
Kies zonder problemen voor een ananas
Het is zeldzaam om iemand te vinden die zonder veel moeite een rijpe ananas kan kiezen. Het blijkt dat je niet op de schil hoeft te drukken of de rijpheid door geur hoeft te bepalen.
Indien minimaal één blad gemakkelijk verwijderd kan worden, kan het fruit naar het winkelmandje gestuurd worden.
Maak je eigen dressing
Een hoogwaardige en smaakvolle dressing maken is niet zo moeilijk. Voeg eenvoudig droge kruiden en specerijen toe aan een fles ongeraffineerde olijfolie.
Eerder hadden we het over het bereiden van spectaculaire rode borsjt zonder azijn te gebruiken.