Foto: istockphoto.com
Met dit recept voor een scheenbeen verover je elke man (en niet alleen).
Benodigde producten:
1 kg varkensschenkel
4 aardappelen
150 g champignons
1 wortel
3 teentjes knoflook
3 eetl. mosterd
1 eetl. paprika
1 snufje oregano
1 snufje rozemarijn
1 eetl. peper
3 eetlepels olie
zout naar smaak
Methode van voorbereiden:
Meng in een kom de geperste teentjes knoflook, zwarte en rode peper, oregano, mosterd, rozemarijn, zout en olie.
Bestrijk de schacht goed met het resulterende mengsel. Doe het in de yenpot en laat een uur staan zodat het vlees de kruiden kan opnemen.
Schil de aardappelen en wortels, snijd ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Breng de groenten over naar de schenkel, giet water en dek de pan af. Bak twee uur op 180 graden.