Wat te koken met ander gehakt dan schnitzels: een heerlijk gerecht met tomatensaus

Gehakt wordt gebruikt voor schnitzels, vullingen of het maken van marinepasta.

Er is nog een populair gerecht dat kinderen lekker vinden: gehaktballen. We zullen je vertellen hoe je ze kunt koken met tomatensaus.

Vereist:

  • gehakt (rundvlees) – 0,5 kg;
  • tomaten – 0,8 kg;
  • knoflook – 2 teentjes;
  • witte ui – 1 stuk;
  • basilicum – 1 stuk;
  • plantaardige olie – 3 el. l.;
  • ei – 1 stuk;
  • azijn (balsamico) – 2 el. l.;
  • mosterd (Dijon) – 2 theelepel;
  • rozemarijn, oregano, zout en zwarte peper naar smaak.

Hoe koken

1. Hak de rozemarijn fijn, meng met mosterd en oregano, voeg het mengsel toe aan het gehakt.

2. Voeg het ei, het zout en de zwarte peper toe, meng, vorm kleine gehaktballetjes en laat ze afkoelen in de koelkast.

Gemalen vlees
Foto: © Belnovosti

3. Snijd de basilicum, ui, knoflook en chilipeper fijn, fruit de ui in plantaardige olie op middelhoog vuur, daarna de knoflook, peper, basilicum en voeg als laatste de gepelde tomaten toe.

4. Als de saus klaar is, voeg je balsamicoazijn toe en zet je het vuur lager.

5. Bak de gehaktballetjes in een schone koekenpan in plantaardige olie 8-10 minuten, voeg dan de bereide saus toe en laat onder het deksel sudderen.

Eerder vertelden we je hoe je van een gewoon brood heerlijke croutons kunt maken.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar