Tegenwoordig zijn de meeste huisvrouwen actief betrokken bij de voorbereiding op de winter, zodat je tijdens het koude seizoen altijd een smakelijke traktatie bij de hand hebt.
Sommige trucs kunnen echter velen verrassen.
Sommige huisvrouwen behandelen bijvoorbeeld de deksels van geconserveerde potten met mosterd.
Wat is het nut van deze truc?
Het is de moeite waard om meteen te vermelden dat we het hebben over banken die je al hebt weten te ‘in gebruik nemen’, dat wil zeggen geopend. Als we het hebben over bereidingen van drie liter, is het onwaarschijnlijk dat je ze meteen kunt consumeren, zelfs als je een groot gezin hebt.
In dit geval moet je nadenken over mogelijkheden voor fatsoenlijke opslag, zodat de augurken zo lang mogelijk geschikt blijven voor consumptie.
In dergelijke gevallen nemen huisvrouwen de deksels, brengen een laag gewone mosterd aan met een deegborstel en bedekken de pot.
Met deze aanpak blijven augurken lang van hoge kwaliteit en verdwijnen ze niet.
Je kunt het ook anders doen. Je kunt een klein lepeltje mosterd aan de pot toevoegen. Het is vermeldenswaard dat de pekel nog smakelijker en pikanter zal zijn.