Waarom laten ervaren huisvrouwen aardappelen weken voordat ze gaan frituren: niet iedereen weet hiervan

Als je vaak aardappelen bakt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om een ​​fatsoenlijk resultaat te bereiken.

Zeker als het gaat om het serveren van een bijgerecht met een spectaculair knapperig korstje en mals vruchtvlees.

Er zijn veel trucs bedacht die de huisvrouw zouden moeten helpen deze complexe taak te vereenvoudigen, merkte kok Yulia Arkhipova op, een expert op culinair gebied van de BelNovosti-netwerkpublicatie.

Waarom aardappelen laten weken voordat ze frituren?

Als je dit nog steeds niet doet, is het tijd om de situatie te corrigeren. Aardappelen moeten worden geweekt.

aardappel
Foto: © Belnovosti

Dit helpt bij het verwijderen van zetmeel.

Als gevolg hiervan zal het verschijnen van een korst niet lang op zich laten wachten.

Eerst worden de knollen geschild en in repen van gelijke lengte en dikte gesneden. Dit is nodig om een ​​gelijkmatige bereiding te garanderen.

Plaats de bereide groente vervolgens een half uur in een kom met koud water.

Giet vervolgens de vloeistof af, spoel de aardappelen meerdere keren met schoon water en verwijder het vocht met servetten of keukenpapier.

Begin daarna gerust met frituren – er zal zeker een korst verschijnen.

Eerder hadden we het over drie trucs die koteletten smakelijker zullen maken.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar