Waarom citroensap toevoegen aan borsjt: een culinaire truc die niet iedereen kent – let op de gastvrouw

Deze soep maakt je meestal al hongerig, alleen al vanwege de naam.

Veel mensen houden van geurige, rode en hartige borsjt.

Nog lekkerder is het als je het serveert met zwart brood, zure room en aromatische kruiden.

Het is absoluut moeilijk om iemand te vinden die onverschillig staat tegenover zo’n traktatie.

Borsch
Foto: © Belnovosti

Tegelijkertijd heeft elke huisvrouw haar eigen geheim voor het bereiden van smakelijke en aromatische borsjt.

Sommige mensen voegen tijdens het koken bijvoorbeeld een beetje citroensap toe. Zo’n actie lijkt misschien zelfs vreemd. Maar in feite maakt dit de borsjt veel beter.

Feit is dat het sap van deze citrus nodig is om de bordeauxrode kleur van de borsjt en de bieten erin te behouden.

Het is belangrijk om het hier niet te overdrijven. Het is voldoende om slechts één vrucht te nemen.

Gebruik alleen sap van een halve citrusvrucht. Het is beter om het toe te voegen bij het bakken van bieten. Tijdens het koken van het gerecht kunnen een paar druppels worden toegevoegd.

In dit geval moet ervoor worden gezorgd dat er geen zaden of schil in de borsjt terechtkomen.

Eerder hebben we je verteld hoe je op de juiste manier frituren aan borsjt kunt toevoegen.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar