Hier leest u hoe u kunt afvallen met schildklierproblemen – 7 manieren

Schildklier – beïnvloedt veel functies van het lichaam, vooral de stofwisseling.

Er zijn twee hoofdtypen schildklierdisfunctie: hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie. Hypothyreoïdie treedt op wanneer de schildklier onderactief is en een van de meest voorkomende symptomen is gewichtstoename.

Leer dus 7 manieren om af te vallen met hypothyreoïdie:

Door een verminderde stofwisseling kan gewichtsbeheersing een zware strijd lijken, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen.

Hier zijn enkele manieren om af te vallen met onvoldoende schildklieractiviteit.

1.

Neem schildkliermedicatie

Ten eerste is het belangrijk om schildkliermedicijnen te nemen. Dit zal u helpen de schildklierhormonen in uw lichaam op een optimaal niveau te houden.

Zodra het schildklierniveau onder controle is, helpt het echt bij gewichtsbeheersing. Het schildklierpreparaat moet ’s ochtends op een lege maag worden ingenomen.

2. Vermijd geraffineerde suiker

Geraffineerde suiker is slecht voor iedereen. Maar helaas is het ook heel moeilijk te vermijden, omdat het aanwezig is in frisdranken, snoepgoed en vruchtensappen. Suiker is eigenlijk slechter voor ons dan vet.

Vetten hebben in de loop der jaren een slechte reputatie gekregen, ook al hebben goede vetten, zoals die in avocado’s en kokosolie, verschillende voordelen voor het lichaam. Het eten van gezonde vetten kan mensen met hypothyreoïdie helpen.

Suiker kan een enorme impact hebben op je welzijn. Het is beter om uw suikerinname te beperken tot natuurlijke suikers (fruit, groenten, rauwe honing).

3. Oefeningen

Voortdurende vermoeidheid kan ervoor zorgen dat sporten onmogelijk lijkt. Maar als je de energie hebt om het te doen, is matige lichaamsbeweging een van de beste manieren om af te vallen.

‘Gematigd’ omdat overtraining een schadelijk effect kan hebben op mensen met hypothyreoïdie. Yoga, pilates en wat lichte oefeningen zijn nuttig.

4. Kokosolie

Kokosolie is behoorlijk verbazingwekkend. Het kan worden gebruikt als vochtinbrengende crème voor de huid (hypothyreoïdie veroorzaakt vaak een droge huid, dus het is zeer nuttig). En bovendien zoals plantaardige olie en haarconditioner.

De middellange ketenvetzuren in kokosolie helpen de schildklier normaal te functioneren. En daarom kan het u helpen gewicht te verliezen.

5. Gezonde tussendoortjes

Als u een traag werkende schildklier heeft, is het belangrijk om gedurende de dag kleine porties te eten. Gezonde snacks in de ochtend en middag kunnen helpen om het gewicht onder controle te houden.

Noten en zaden zijn een goede optie. Niet alleen dat, walnoten bevatten selenium, een essentieel mineraal voor de schildklier. Zaden zoals vlas en chia zijn geweldig voor vezels en omega-3 vetzuren.

6. Neem visoliesupplementen

Visolie bevat omega-3-vetzuren, die we uit de voeding moeten halen. Het kan ook de functionaliteit van de onderste schildklier verbeteren. Omega-3-vetzuren zijn ook aanwezig in spinazie, chiazaden en vette vis (zoals zalm).

7. Probeer appelciderazijn

Appelazijn kan ook helpen bij hypothyreoïdie en gewichtstoename. Het consumeren van azijn is ook een geweldige manier om te ontgiften. Het kan schildklierhormonen reguleren en de stofwisseling verbeteren. Maar houd er rekening mee dat azijn bij sommige mensen een histaminereactie kan veroorzaken.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar