Uit oma’s notitieboekje: perziken

Methode van voorbereiden:

eieren – 4 st.

suiker – 1 theelepel

olie – 1 theelepel

honing – 5 el.

zuiveringszout – 1 theelepel.

vanille – 1 st. of suiker met rumsmaak – 1/2 pakje

bloem – gezeefd (ongeveer 700 g)

rozenbottelmarmelade om op te plakken

Voor de decoratie:

verf – rood en geel

suiker – ongeveer 100 – 150 g

Methode van voorbereiden:

Klop de eieren samen met de suiker romig. Voeg de olie toe en meng. Giet de frisdrank in de honing, voeg vanille toe en voeg toe aan de eieren, suiker en olie. Voeg geleidelijk de bloem toe om een ​​zacht en plakkerig maar soepel deeg te maken.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat de uit het deeg gevormde balletjes ter grootte van een walnoot. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het licht goudbruin is.

Als ze zijn afgekoeld, gebruik je een lepel om de marmelade toe te voegen en lijm je de cakes twee aan één aan elkaar.

Los de verf op in twee kommen met een beetje water en doop het schattige liggend – eerst aan de ene kant in de ene verf, dan aan de andere kant in de andere verf. Laat even uitlekken op keukenpapier en rol door de kristalsuiker.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar