Uit oma’s notitieboekje: Kattentong

We herinneren ons vast allemaal de smaak van de favoriete koekjes die smelten in de mond. Nu kunnen we terug in de tijd gaan met dit recept uit oma’s notitieboekje.

Benodigde producten:

boter – 150 gr

suiker – 460 g

vanille – ½ theelepel. essence

eiwit – 5 st

bloem – 225 g gezeefd

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven tot 220 graden. Leg bakpapier op de bodem van een bakplaat of bestrijk deze met een beetje koude olie. Klop de boter en de suiker luchtig en voeg dan de vanille toe. Voeg de eiwitten één voor één toe. De bloem wordt als laatste in het mengsel gegoten en vervolgens heel goed geslagen tot een glad deeg ontstaat. Giet het in een injectiespuit en maak elliptische vormen in de pan.

Laat wat ruimte tussen de koekjes, want tijdens het bakken zetten ze uit. Bak ze 10-15 minuten. Laat ze afkoelen en serveer.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar