Tsjechen weten niet hoe ze gehakt moeten bereiden: als je deze fout vermijdt, zullen de gehaktballetjes lekkerder zijn

Kipgehakt is algemeen verkrijgbaar in de winkels, maar je kunt het natuurlijk ook thuis bereiden. Als we besluiten dit te doen, is het een goed idee om op deze manier vooral dijsteaks te verwerken, die doorgaans sappiger zijn dan borststeaks. Maar als het een combinatie daarvan is, zullen we natuurlijk geen fout maken. Integendeel, de fout die we in dit geval moeten vermijden is het weigeren om vloeistof toe te voegen. We zullen niets bederven met melk, zoals we in de volgende instructies zullen laten zien.

Bron: Youtube

Vlees heeft een beetje “hulp” nodig

Hoe hard we ook proberen, de kip zelf heeft simpelweg niet zo’n sterke smaak en is bovendien nogal droog. Het kan dus zeker geen kwaad om op zijn minst een kleine ingreep te doen, waardoor uw gevogeltegerecht letterlijk een feestmaal wordt. Er is maar een beetje nodig, een beetje kruiden, een sneetje brood en melk. Na een paar minuten heb je de lekkerste kipkoteletten die je ooit hebt geproefd.

Maal het beste vlees thuis

Als je thuis een vleesmolen hebt, is het de helft gewonnen. Van vlees dat u zelf kiest, kunt u uw eigen grondstof bereiden. In dit geval is het passend om andere ingrediënten aan de molen toe te voegen, waardoor de smaak van het vlees zelf wordt vermenigvuldigd. Voor een halve kilo kippenvlees bereiden we nog twee gepelde uien en twee in melk gedrenkte sneetjes brood. We zullen geleidelijk vlees, in tweeën gesneden ui en brood in de molen doen. In de eerste verwerkingsstap wordt het materiaal gedeeltelijk gemengd.

Je hoeft niet te bezuinigen op de kruiden, maar breng het goed op smaak

Zodra het gemalen is, voeg je nog een ei toe aan de basis, zout alles naar smaak en vergeet de knoflook niet. Eén kruidnagel zou voldoende moeten zijn, maar als je de voorkeur geeft aan een meer geurige lunch, is er geen limiet aan de hoeveelheid. Het enige wat je hoeft te doen is een homogene massa van alle ingrediënten bereiden en de schnitzels vormen, die we op dezelfde manier bedekken als gewone – dat wil zeggen met bloem, ei en paneermeel. Voordat de aardappelen gaar zijn, hoeven we alleen maar de gehaktballetjes (of misschien gehaktballetjes) te bakken. De geur die door het hele huis zweeft, zal zeker het hele gezin aantrekken.

Als je kant-en-klaar gehakt moet kopen…

Voor degenen onder ons die thuis geen vleesmolen hebben, is het logische alternatief om voorgemalen kip te kopen. In zo’n geval kunnen we de samenstelling niet beïnvloeden, maar kunnen we door de juiste kruiden hetzelfde resultaat bereiken als in de hierboven beschreven variant. Als we het geweekte brood niet malen, moeten we ervoor zorgen dat het perfect met het vlees wordt gemengd. In dit geval verwijderen wij daarom het liefst de korst, deze kan zelfs na het weken nog wat harder blijven. Je kunt de ui heel fijn hakken, of een staafmixer gebruiken om hem fijn te hakken, maar je kunt ook een grotere knoflookpers gebruiken. Die zal het ook goed doen. Verdere verwerking van het vleesdeeg zal hetzelfde zijn als in de vorige procedure.

De luxe traktatie is hier

Het verwerken en op smaak brengen van gemalen pluimveevlees is wat ingewikkelder dan bij andere soorten, maar geloof me: door deze paar eenvoudige principes te volgen, verhef je het vlees, dat eigenlijk nogal smakeloos is, tot een gastronomische delicatesse. En nog steeds voor een redelijk redelijke prijs.

gerelateerde artikelen

Bronnen: svetkreativity.cz, vitalnisenior.cz, fresh.iprima.cz

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar