Koekjes met gekarameliseerde amandelen | zarpanews.gr

Dit recept van Stelios Parliaros voor kourabiedes bevat gekarameliseerde amandelen die ze zeker nog onweerstaanbaarder zullen maken!

Materialen

Voor 1 kg

Voor geklaarde boter

300gr. geklaarde boter (van 400-450 g boter)

Voor de curabies

110 gr. poedersuiker

1 vanillestokje

600gr. meel

½ theelepel. zoet bakpoeder

30 gr. zwarte rum

Voor de gekarameliseerde amandelen

75 gr. suiker

60 gr. water

150 gr. amandel wit

Procedure

Voor het boterklaringsmiddel: Snijd de boter in stukjes en laat deze au bain-marie of in de magnetron smelten zonder te roeren. Verwijder de pure boter van het oppervlak en scheid deze van de melk. Laat de pure boter een tijdje in de koelkast staan ​​zodat deze bevriest.

Voor de kourabiedes: Klop de boter in de mixer op hoge snelheid gedurende ongeveer 20 minuten. Hoe meer we het verslaan, hoe beter het deeg zal zijn. Splits met een scherp mes het vanillestokje en giet de zaadjes samen met de gezeefde bloem en bakpoeder in het mengsel. Blijf kloppen en voeg de rum en gekarameliseerde amandelen toe.

Klop nog 2-3 minuten tot het deeg ontstaat. Vorm balletjes van 15 g. in ronde koekjesvormers. Bak in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20-25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze heel goed afkoelen. Stoom de kourabiedes en leg ze op een bord.

Voor de gekarameliseerde amandelen: Bevochtig de suiker in een kleine pan met water en zet deze op het vuur. Kook tot de siroop een temperatuur van 116°C bereikt, giet er dan de amandelen bij en roer voortdurend. Eerst beginnen ze met suikeren. Blijf mixen tot ze karamelliseren.

Zodra ze goed gekarameliseerd zijn, spreid je ze uit op antiaanbakpapier of een siliconenoppervlak en laat je ze afkoelen.

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar