Kip met Italiaanse kruiden (heel in de oven)

De dagen voorafgaand aan het nieuwe jaar zijn bijzonder. Het lijkt erop dat de lucht gevuld is met magie en de verwachting van een wonder, de steden zijn versierd met miljoenen knipperende veelkleurige lichten en warm licht stroomt uit de ramen van de huizen. De sfeer van liefde, geluk en feest wordt gecreëerd door de zorgzame handen van de huisvrouwen die hun magie aan het fornuis bewerken. En geen enkele wintervakantie is compleet zonder gebakken gevogelte. Welke vogel je ook heel bakt: eend, gans of kip, het resultaat is een smaakvol, smaakvol en aromatisch gerecht.

Kip is het makkelijkst te bakken: hij is niet te groot, waardoor hij zeker gebakken wordt. Deze vogel is betaalbaar, niet vet en wordt zelfs als dieet beschouwd.

Dus hoe bak je een hele kip in de oven?

Vereist:

  • heel kippenkarkas;
  • zout peper;
  • Italiaanse kruiden;
  • peterselie, tijm, rozemarijn;
  • een paar kleine sinaasappels of appels.

Voorbereiding:

Bekleed een bakplaat met folie en plaats er een bakrooster net boven. Spoel de kip af met water, dep hem droog met keukenpapier en wrijf hem van binnen en van buiten rijkelijk in met zout en kruiden. Vul met kruiden en fruit.

Een klein geheimpje: Om ervoor te zorgen dat het karkas niet alleen van bovenaf, maar ook van binnen wordt gezouten (meestal is de borst ongezouten), moet je de borst hakken met een zoutoplossing. Dit gebeurt met behulp van een wegwerpspuit.

Oplossing: 2 theelepels voor 1/3 kopje water. fijn zout. Om één borst te zouten is ongeveer 5 ml oplossing voldoende. Deze zoutmethode geeft het afgewerkte gerecht extra sappigheid dankzij het water dat in de kip achterblijft.

Plaats in een voorverwarmde oven op 220 graden. De totale baktijd bedraagt ​​circa 1,5 uur (afhankelijk van de grootte van het karkas). De eerste 40 minuten hoef je de oven niet te openen, zodat de temperatuur niet daalt. Vervolgens kunt u het karkas controleren. Als het aan de bovenkant begint te branden, bedek het dan met folie.

Om gebakken kip pikanter en knapperiger te maken, bestrijk je hem 15 minuten voordat hij klaar is met een mengsel van sinaasappelsap en honing.

Eet smakelijk! En laat een heerlijk diner daarbij helpen!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar