Kip met citroen en tijm

Begeleid door gebakken bonen en artisjokken met parmezaan

Materialen

12 takjes verse tijm, gespleten

2 eetlepels olijfolie, verdeeld

Zout en peper

1/2 fl. van geraspte Parmezaanse kaas

400gr. groene bonen

400gr. artisjokharten, gehalveerd en zeer droog

700gr. kippenborsten zonder botten, zonder vel

1 citroen, gehalveerd

Implementatie

Meng de sperziebonen en 6 takjes tijm op een bakplaat bekleed met bakpapier met 1 eetlepel olie, 1/4 theelepel zout en peper, en voeg dan 1/4 kopje Parmezaanse kaas toe. Plaats de artisjokken in de pan, snij de zijkanten naar beneden en rooster ze op het onderste rek van de oven tot ze goudbruin en zacht zijn, 10 tot 12 minuten.

Verhit ondertussen de resterende olie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met 1/4 theelepel zout en peper en kook tot de onderkant bruin is, 3 tot 4 minuten. Draai de kip om en bak nog 2 minuten.

Voeg de citroen en de resterende 6 takjes tijm toe aan de pan en zet samen met de groenten in de oven. Kook tot de kip helemaal niet meer roze is.

Serveer met de gebakken bonen en artisjokken.

nieuwsbeest.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar