Begeleid door gebakken bonen en artisjokken met parmezaan
Materialen
12 takjes verse tijm, gespleten
2 eetlepels olijfolie, verdeeld
Zout en peper
1/2 fl. van geraspte Parmezaanse kaas
400gr. groene bonen
400gr. artisjokharten, gehalveerd en zeer droog
700gr. kippenborsten zonder botten, zonder vel
1 citroen, gehalveerd
Implementatie
Meng de sperziebonen en 6 takjes tijm op een bakplaat bekleed met bakpapier met 1 eetlepel olie, 1/4 theelepel zout en peper, en voeg dan 1/4 kopje Parmezaanse kaas toe. Plaats de artisjokken in de pan, snij de zijkanten naar beneden en rooster ze op het onderste rek van de oven tot ze goudbruin en zacht zijn, 10 tot 12 minuten.
Verhit ondertussen de resterende olie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met 1/4 theelepel zout en peper en kook tot de onderkant bruin is, 3 tot 4 minuten. Draai de kip om en bak nog 2 minuten.
Voeg de citroen en de resterende 6 takjes tijm toe aan de pan en zet samen met de groenten in de oven. Kook tot de kip helemaal niet meer roze is.
Serveer met de gebakken bonen en artisjokken.
nieuwsbeest.gr