Iedereen kan reuzel inmaken. Er zijn geen complexe manipulaties vereist.
In de container moet je de helft van het zout doen, een mengsel van knoflook, peper en laurier.
Dan kun je stukjes reuzel toevoegen. Bestrijk het product met de resterende kruiden en zout.
Dan hoeft u het alleen nog maar drie dagen in een container te bewaren.
Bij het zouten van reuzel moet je een paar eenvoudige regels onthouden, waarvan de naleving je in staat stelt een echte delicatesse te krijgen die fijnproevers graag zullen proberen.
Het is een feit dat het belangrijk is om de hoeveelheid ingrediënten correct te berekenen.
Voor een kilo reuzel heb je 200 gram zout, 20 gram gemalen zwarte peper en een halve kop knoflook nodig.
In dit geval zal de smaak zacht, delicaat en evenwichtig zijn.
Als je een originelere smaak wilt krijgen, kun je de stukjes reuzel eerst in suiker rollen en ze enkele uren in de koelkast laten staan.
Dan moet de suiker worden verwijderd en dan kun je doorgaan met zouten.
Eerder vertelden we je hoe je reuzel op de juiste manier eet: ’s morgens of’ s avonds.