Het is moeilijk om wafelbroodjes voor te stellen, de geliefde ‘noten’ van velen, of een cake gemaakt van wafelkoekjes zonder vulling in de vorm van gekookte gecondenseerde melk.
Maar het komt vaak voor dat de dichtstbijzijnde winkel het product dat je nodig hebt niet op voorraad heeft – er staan alleen dikbuikige potten met gewone gecondenseerde melk in de schappen.
Voorheen namen huisvrouwen in dergelijke gevallen plichtsgetrouw een blikje met melk en suiker erin en brachten ze vervolgens 2-3 uur thuis door om het te koken, waarbij ze het in een pan met kokend water dompelden.
We hebben een veel snellere methode, waarmee je in ongeveer 10 minuten gekookte gecondenseerde melk krijgt.
Om dit te doen, doet u 500 g gecondenseerde melk in een glazen bakje – u kunt een bord of een pot nemen.
Plaats de container in de magnetron en stel de tijd in op 120 seconden en het vermogen op 800 W.
Verwijder na 2 minuten de gecondenseerde melk, meng deze grondig en plaats hem vervolgens onder dezelfde omstandigheden opnieuw achter de gesloten deur van de magnetron.
U zult de bovenstaande stappen nog twee of drie keer moeten herhalen totdat u de gewenste consistentie heeft bereikt.