Veel mensen kijken neer op oploskoffie en beschouwen het als een “tweederangsdrankje”.
Er is een gemeenschappelijk standpunt dat een dergelijk product niet smakelijk kan worden bereid.
Dit is echter een misvatting.
Als u oploskoffie van goede kwaliteit koopt, zal deze qua smaak en aroma in niets onderdoen voor natuurlijke koffie. Het is ook de moeite waard om te begrijpen dat het eindresultaat grotendeels zal afhangen van de bereidingsmethode.
Hoe je heerlijk oploskoffie leert zetten
Allereerst moet u een veel voorkomende fout wegwerken. We hebben het over de watertemperatuur. In de meeste gevallen wordt kokend water gebruikt.
Oploskoffie reageert hier extreem slecht op.
Daarom moet u de juiste methode onthouden voor het bereiden van een instantdrankje. Giet de benodigde hoeveelheid korrels in de beker. Voeg vervolgens voorzichtig een heel kleine hoeveelheid koud water toe.
Nadat de ketel heeft gekookt, moet je even wachten. Wanneer de temperatuur afkoelt tot 90 graden, giet je water in een kopje koffie.
Dit maakt het drankje veel smakelijker.