Herfstverleiding: Creme caramel met pompoen

De herfst is aangebroken en daarmee ook enkele van de lekkerste gerechten van het seizoen. En deze crèmekaramel met pompoen is degene waarmee jij iedereen zult charmeren.

Ingrediënten voor Pompoen Creme Karamel:

1 kg vioolpompoen

2 eetlepels. suiker

1 theelepel water

1 theelepel boter

Voor de karamel:

150 g suiker

Voor de crème:

1 liter verse melk

8 eieren

2 pakjes vanille

150 g suiker

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Maak schoon en snij in stukken van 1 cm dik, vet een bakplaat in met een beetje olie, verdeel de stukken, bestrooi met twee eetlepels suiker, giet het water en zet in een verwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten tot ze zacht zijn.

Maak de karamel in een keramische of teflonpan. Om dit te doen, verdeelt u de suiker over de pan, zet u deze op het vuur en smelt u deze tot gouden karamel. Het is belangrijk om de suiker niet te mengen, omdat deze dan klontert. Til de pan voorzichtig op en roer hem met je hand totdat hij smelt.

Giet het mengsel op de bodem van een ronde pan met een diameter van maximaal 26 cm.Als je een bredere pan gebruikt, zal de room plat zijn en niet hoog. Verdeel de karamel over de bodem door de pan zachtjes te draaien en te kantelen. Raak het niet aan, de karamel is erg heet!

Verwijder de afgewerkte pompoen en verplaats de stukjes pompoen voorzichtig op de nog warme karamel. Zo blijven ze plakken en drijven ze niet naar het oppervlak als je de crème giet. Laat afkoelen.

Verwarm de melk in een pan, giet de suiker en de vanille erbij en roer tot het smelt. De melk moet warm zijn, maar niet heet.

Haal van het vuur. Klop de eieren in een kom en giet een beetje van de melk in een dun straaltje, onder voortdurend roeren, om de temperaturen van de twee mengsels gelijk te maken en de eieren niet te kruisen.

Als je getempereerd hebt, kun je het eimengsel voorzichtig bij de melk gieten, wederom onder voortdurend roeren. Neem een ​​zeef en zeef het mengsel zeker. Giet het resulterende mengsel voorzichtig in de pan over de pompoen en karamel.

Zet de crème caramel in de oven, zet deze op 160 graden en bak in een uur tot hij stevig en goudbruin is. Verwijderen, afkoelen en in de koelkast zetten.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar