Hartige taart met bechamelsaus, paprika en zongedroogde tomaten

Hartige taart of pizza, hoe je het ook noemt, het enige wat zeker is, is dat als je het klaarmaakt en proeft, je niet wilt dat het ophoudt, want het is heerlijk.

Hartige taart met bechamelsaus, paprika en zongedroogde tomaten is een uniek gerecht dat geserveerd kan worden als aperitiefhapje, als tussendoortje of als lunchpakket om mee te nemen naar kantoor of op reis.

Het is een mengsel van pizza en hartige taart, feitelijk is de bodem zuurdesem gevuld met bechamelsaus, paprika en zongedroogde tomaten en bedekt met twee lagen bladerdeeg.

Materialen

530gr. meel

500gr. melk plus 1 eetl

2 vellen bladerdeeg

300 g groene paprika’s

100 g zongedroogde tomaten in olie

30 g boter

6 g verse biergist

5 g suiker

2 teentjes knoflook

Koninklijk

Zout

Implementatie

Meng 500 g bloem met de gist in de multimixer en voeg vervolgens beetje bij beetje 250 g koud water toe terwijl u blijft kneden. Voeg vervolgens de suiker en 10 g zout toe. Kneed het deeg gedurende 8-10 minuten.

Haal het vervolgens uit de mixer, vorm het tot een bal en plaats het in een kom om afgedekt te rijzen tot het in volume verdubbeld is, in ongeveer 1 uur.

Wanneer de tijd om is, rolt u het deeg op een met bloem bestoven oppervlak met een deegroller in een rechthoekige vorm uit tot de afmetingen van de pan (ca. 30 x 40 cm).

Vet de ovenschaal in met een beetje olie en leg het deeg erop. Dek af met vershoudfolie en laat nog eens 20 minuten rusten.

Bereid ondertussen de bechamelsaus door de boter met 30 g bloem in een pan te mengen. Voeg 500 gram toe. hete melk, beetje bij beetje, roeren met een draad en koken tot het begint te schiften, zet dan het vuur uit.

Maak de paprika’s schoon door de steeltjes en zaadlijsten te verwijderen en snijd ze in blokjes. Verhit wat olie met 1 teentje knoflook in een pan, bak de paprika’s op hoog vuur gedurende 3-4 minuten, verwijder vervolgens de knoflook en het zout, dek af met een deksel en kook nog eens 4 minuten.

Vul de bodem van het deeg met een laagje bechamelsaus en verdeel de paprika en zongedroogde tomaten erover. Bestrooi met 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met een paar blaadjes basilicum.

Bedek met de twee vellen bladerdeeg, vouw ze in het midden samen en druk ze goed dicht langs de randen. Klop vervolgens de eidooiers los met 1 eetlepel melk en verdeel het deeg met dit mengsel. Bak de taart gedurende 30 minuten op 180 °C, zodat hij mooi bruin wordt.

Genieten.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar