Heerlijke pompoengehaktballetjes, maar dan gebakken. Het lekkerste en zomerse voor een tussendoortje of een licht diner
Klaar in 1:10″
Materialen
1 kilo courgette
3 fijngehakte groene uien
3 eieren
250gr. plak
3 eetl gehakte verse munt
3 eetl gehakte peterselie
3 eetl gehakte dille
1/2 kopje olijfolie
200 gr. meel voor alle toepassingen
een beetje zout
wat peper
paneermeel
Procedure
Rasp de courgettes op een grove rasp. Giet ze af en laat ze 30 minuten uitlekken.
Hak de munt, peterselie en dille fijn.
Verkruimel de feta met onze handen.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze (voeg de bloem toe tot het mengsel iets dikker wordt).
Vorm de pompoengehaktballetjes en paneer ze in paneermeel. Het mengsel zal een beetje waterig zijn en aan onze handen blijven plakken. Geen zorgen. Zodra je het met het paneermeel hebt gepaneerd, zal het de juiste vorm aannemen.
Verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier met antiaanbaklaag.
Bak 30-40 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
olijfmagazine.gr