Gebakken erwten met eieren

Als je van erwten houdt, raad ik je aan dit eenvoudige recept te proberen.

Benodigde producten voor 5 porties:

1,2 kg verse erwten (of 600 g diepvries of gesteriliseerde erwten)

100 g boter

400 g yoghurt

3 eieren

1/2 bosje dille

zout naar smaak

Methode van voorbereiden:

Verse erwten worden schoongemaakt en gewassen, in een pan met kokend water gedaan en gekookt (bevroren erwten worden gekookt zonder te ontdooien), uitgelekt, besprenkeld met gesmolten boter, fijngehakte dille en overgoten met een mengsel van losgeklopte eieren en yoghurt. Het gerecht wordt gebakken in een oven die gedurende 15-20 minuten is voorverwarmd tot 170 graden.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar