Fastfood op oudejaarsavond? Daar heb je het! Het is lekker, snel klaar en iedereen grijpt ernaar als eerste tijdens het nieuwjaarsfeest. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg en je favoriete toppings.

Bladerdeegslakken
Foto: shutterstock/zi3000

Verfrissingen voor oudejaarsavond, maar niet alleen: voor elk groot, klein of belangrijk feest Het moet snel, gemakkelijk en vooral heerlijk zijn. Bij bladerdeegslakken is dit precies het geval. Je hebt alleen ham of salami, kaas, een druppeltje ketchup of andere saus nodig en even in de oven. Ze smaken zowel warm als koud heerlijk.

Fastfood voor oudejaarsavond – bladerdeegslakken

Ingrediënten voor bladerdeegsnacks:

  • één groot pak kant-en-klaar bladerdeeg,
  • favoriete plakjes vleeswaren, (kan ook gerookte zalm en spinazie zijn)
  • harde kaas in plakjes gesneden,
  • ketchup en een beetje mayonaise,
  • kruiden zoals zout, peper en oregano.

Bereidingswijze bladerdeegslakken:

  1. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het lichtjes met ketchup en mayonaise. Licht op smaak brengen met kruiden.
  2. Leg de ham of salami op het deeg en de kaas erop. Rol het deeg vervolgens uit.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip stukjes uit het opgerolde bladerdeeg en leg ze op een bakplaat.
  4. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10-15 minuten. Serveer met je favoriete saus, bijvoorbeeld knoflook. Zowel warm als koud zijn ze uitstekend.

Geniet ervan en een mooie jaarwisseling!!!

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Ze dragen je op handen voor dit oudejaarsavondgerecht. De sleutel is het ingrediënt dat een kater helpt

Tartaar op oudejaarsavond. Ik maak één ding met vlees en mijn zwager wil niet meer zonder. Het gaat niet om de bijlagen