Eenvoudig recept voor luchtige broodjes: stap voor stap met foto’s

Herinneringen uit de kindertijd zullen worden gewekt door dit recept voor broodjes dat we je zullen geven. Het huis wordt besmeurd met kapmes en mastiek en je hoeft zeker niet zo hard te werken in de keuken, want het is gemakkelijk met 100% succes.

Het enige ingrediënt dat het recept nodig heeft om te slagen is… passie en een goed humeur.

Als je een mixer hebt, is de taak van het “fluffy bun” nog eenvoudiger, anders kun je voor degenen die er geen hebben, ze eenvoudig en traditioneel met de hand kneden.

Het recept stap voor stap en met foto’s:

Paasbroodjes: de ingrediënten voor 7 tot 8 vlechten

Voor het deeg heb je nodig:

  • 6 eieren
  • 2,5 kopjes suiker
  • 1 kopje melk
  • 1/2 kop sinaasappelsap
  • Schil van één sinaasappel
  • 250 g koeienboter
  • Een beetje olie
  • 1 1/2 zakjes bloem voor broodjes
  • 1 pak capuchons
  • 1 pakje kapmessen
  • 1 vanille
  • 1 bakpoeder
  • 4 – 5 tranen mastiek
  • 100 g verse gist en een beetje melk
  • 1 ei voor het smeren

Receptuitvoering – Stap voor stap en via foto’s

Voordat u begint met het maken van de broodjes, verzamelt u alle ingrediënten op de werkbank. Zorg ervoor dat de kom die je kiest groot genoeg is om het deeg vast te houden als het rijst.

Eerste stap: Activeer de gist

Alpha en Omega” voor succesvol plassen is gistactivatie. Het beste is om verse gist te gebruiken.

Doe voor de gist de gistblokjes en ongeveer 100 ml warme melk (let op, niet heet) in een kom. Voeg extra bloem toe dan je nodig hebt voor het kneden (ongeveer twee handenvol). Meng tot het een pasta wordt

De vorige pap

Bedek het vervolgens met een film en laat het staan gedurende 15 tot 20 minuten om te rusten en op te zwellen. Je weet dat het klaar is als het in omvang is verdubbeld.

De gepofte pap

Proces voor materialen

Doe het kopje melk in een kleine pan, voeg de suiker toe en zet het op middelhoog vuur. Roer goed totdat het smelt, maar het mengsel niet verbrandt. Voeg de eieren, de kakoule, het kapmes, het sinaasappelsap, de schil, de vanille en de gemalen mastiek toe en blijf mixen, haal ze van het vuur.

De natte ingrediënten met de eieren en suiker

Zeef tegelijkertijd de bloem en doe deze in een aparte kom. Daar voeg je het bakpoeder toe en vervolgens het vloeibare mengsel en de geactiveerde gist.

Eerder heb je de boter gesmolten en drie druppels olie toegevoegd.

En nu begint het fermentatieproces. Doop je handen in het botermengsel en vouw het deeg met krachtige bewegingen dicht. Je moet alle boter in het mengsel doen. Het fermentatieproces kan enige tijd duren. Het vergt wat… leren, maar het is niet moeilijk.

In dit stadium zal het deeg plakkerig zijn maar het zal gemakkelijk van de muren loskomen

Bedek het deeg vervolgens met folie en het warmste wat je in huis hebt. We laten het enkele uren staan ​​totdat het deeg op een warme plaats verdubbelt.

Zodra je ziet dat het deeg klaar is, krijg je deeg waar drie koorden van kunnen worden gemaakt, die je aan elkaar weeft.

Bestrijk ze met ei verdund met water en laat ze weer ongeveer 1 tot 2 uur rijzen.

Zet de oven aan op 180 graden en bak ze ongeveer 20 minuten.

De geheimen van het beste broodje

  • Kies gist van goede kwaliteit, bij voorkeur vers. Laat het rijzen en wordt als een pap.
  • Zeef de bloem voor gebruik
  • Je hebt geduld nodig. Laat ze enkele uren rijzen, haast je niet.
  • Om uw broodjes luchtig te houden, wikkelt u ze zodra ze gebakken en afgekoeld zijn in keukenfolie.

ieidiseis.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar