Mijn moeder heeft me deze truc geleerd om heerlijke zelfgemaakte dumplings te maken, en ze deed het altijd als ze geen tijd had bereid een klassieke zuurdesemstoofpot knoedel.
Volgens dit recept maak je het letterlijk in een minuut klaar en smaakt het onherkenbaar van een gestoomde knoedel.
Dit recept bespaart je wanneer je een snelle knoedel nodig hebt.
Het is sneller dan naar de winkel rennen.
Wij hebben nodig:
1/2 kop grof meel
1/2 stuk oudere rol of grahamrol
1/2 kopje melk
2 eieren
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
een beetje boter of Hera om de vorm in te vetten
Benadering:
Snij 1 en 1/2 rol in blokjes.
Doe de bloem en de gesneden broodjes in een kom.
Voeg zout, bakpoeder, melk en eierdooiers toe.
Meng alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten op tot er stijve pieken ontstaan.
Roer door het mengsel.
Vet een vormpje geschikt voor de magnetron in met boter of wild.
Giet het voorbereide beslag erin.
Ik heb een siliconen mal gebruikt.
Ik heb nog een beetje over, dus ik ben de rest ze goot het in een ingevette mok waarin ik meel en melk afmeet.
Je kunt ook een glazen cakevorm gebruiken.
Op deze manier bereid, kunnen we ze in de magnetron doen.
Ik heb de siliconenvorm 8 minuten op 800 W gezet en de mok = 4 minuten op 800 W.
We doen een test met een tandenstoker en als er niets meer aan zit, is het klaar.
Nadat je het uit de magnetron hebt gehaald, laat je het een tijdje in de mok of de vorm waarin we het hebben gemaakt staan.
Dan draaien we het uit en snijden het.
Wij wensen u een goede eetlust! 🙂