Foto: supichka.com
Benodigde producten:
3 eieren
250 gram koeienboter
1 theelepel suiker
2 theelepels bloem
2 stukjes vanille
1/3 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 1/2 kopjes ontpitte kersen
2 eetlepels poedersuiker
Methode van voorbereiden:
Alle producten moeten op kamertemperatuur zijn en de koeboter moet zacht zijn. Bereid de kersen ook voor door ze te wassen en te ontpitten met een ontpitter of een zwarte haarspeld.
Klop de zachte boter met de suiker, het zout en de vanille met een mixer of draadgarde tot een luchtige crème ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe. Vervolgens zeef je de bloem samen met het bakpoeder. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop op laag vuur tot je een homogeen mengsel krijgt.
Leg bakpapier op de bodem van een bakplaat of ovenschaal. Giet het mengsel gelijkmatig en plaats de schoongemaakte kersen erop. Bak de cake met kersen in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat hij een smakelijke gouden kleur krijgt. Nadat de kersencake is gebakken, bestrooi je deze met poedersuiker.