Warme champignonsoep en een stukje brood – lekker en gezond. En zuinig: je hebt maar twee handjes champignons en wat groenten nodig om het te bereiden.

Benodigde producten:

250 g champignons

1 ui

1 peper

1 wortel

1/2 theelepel. rijst

zout naar smaak

peper

paprika

hartig

Over de ontwikkeling:

1 eierdooier

1 eetl. yoghurt

Methode van voorbereiden:

Zet de pot op het vuur en giet olie op de bodem. Terwijl de olie aan het opwarmen is, snijdt u de paprika, wortel en ui fijn. Doe de gehakte groenten in de pan om te beginnen met frituren.

Maak de champignons schoon en snij ze. Doe ze in de pot met de rest van de producten. Bak tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zwarte peper, rode peper en bonenkruid. Voeg zout naar smaak toe.

Voeg na een paar minuten de rijst toe en roer. Bak 5-6 minuten en giet water. Roer en breng aan de kook.

Kook tot de rijst gaar is. Zodra dit is gebeurd, haalt u de pan van het vuur. Laat afkoelen tijdens het bouwen.

Meng de dooier met een eetlepel yoghurt. Giet een deel van de bouillon over de soep en roer goed. Giet het mengsel vervolgens in de pot en roer opnieuw. Zet de pot terug op het vuur om opnieuw te koken.