De truc voor extra lekkerheid in knoflook

Knoflook en aardappel is waar de meeste mensen de voorkeur aan geven 25 maart. Het is heel gemakkelijk te maken, zonder extra moeite – als we het thuis zelf maken – en het blijft enkele dagen in de koelkast houdbaar, in tegenstelling tot walnootknoflook, die onmiddellijk moet worden geconsumeerd omdat de walnoot oxideert en zwart wordt.

Om aardappelknoflook te maken, is het recept eenvoudig.

Materialen:

  • 700 – 800 gr. gekookte aardappels
  • 3 teentjes knoflook (we kunnen de hoeveelheid naar wens verhogen)
  • 60 gr. witte azijn (voeg eventueel een paar druppels citroen toe)
  • 230gr. olijfolie of olijfolie en zonnebloemolie half om half

Het stapsgewijze proces:

  • Kook om te beginnen de aardappelen met de schil goed schoongemaakt in gezout water. Zodra de aardappelen klaar zijn – we kunnen er gemakkelijk met een mes in prikken – halen we ze uit de pot en plaatsen ze in een zeef om af te koelen en veel water te verdampen.
  • Maak de knoflookteentjes schoon en verwijder het steeltje.
  • Klop in een vijzel met brede bodem de knoflookteentjes met een beetje grof zout tot ze een crème worden.
  • We gaan één voor één verder met de aardappelen, de azijn, de citroen als we willen, de azijn en de olie afwisselend.
  • Proef of er nog meer zout nodig is en corrigeer.
  • Laat de knoflook op kamertemperatuur komen.

Voorzichtigheid! De tips die jouw knoflook speciaal maken

1. We slaan de aardappelen nooit in de blender. Het resultaat is altijd plakkerig en onaangenaam in de mond.

2. Wij voegen geen olie toe “zo lang als nodig is”. De knoflook zal hard worden als deze afkoelt. Verdun het met een beetje water of bouillon van de kabeljauw –de truc waar we het over hadden– en besprenkel met een beetje olie om te serveren.

3. De olijfolie stolt in de koelkast. Als onze knoflook binnen een paar dagen moet worden geconsumeerd – en niet dezelfde dag dus – geven we de voorkeur aan olijfolie verdund met zonnebloemolie.

De “truc” voor “aliada” (skordalia) die ze in Patras uitvoeren

Als de inboorlingen gezouten kabeljauw, de zeer dunne stukjes in de staart en de stukjes van de huid van de vis kopen, koken ze deze met een beetje water. Met deze kabeljauwbouillon verdunnen ze de knoflook, die een upgrade krijgt van smaak.

ieidiseis.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar