Deze heerlijke taart vervangt de iconische metertaart, want hij smaakt echter net zo lekker de bereiding ervan is veel eenvoudiger.
Het perfecte dessert voor Kerstmis, Oudjaarsavond of gewoon zomaarals je de smaak te pakken krijgt van iets heel lekkers.
Er hoeft niets gebakken te worden en je bereidt het een of twee keer voor!
Laat je inspireren door dit populaire recept voor Verrijk je kersttafel met deze heerlijke taart.
Wij hebben nodig:
200-250 g boterkoekjes
200-250 g cacaokoekjes
Voor crème nr. 1:
300 g boter
530 g gecondenseerde melk
1 theelepel vanille-essence
Voor crème nr. 2:
2 x 40 g vanillepuddingpoeder
700-800 ml melk
100 g kristalsuiker
300 g boter
Voor de chocoladecoating:
100-150 g chocolade
50-70 ml slagroom
Benadering:
Doe stukjes zachte boter in een grote kom.
Klop het met een handmixer ongeveer 5-10 minuten, tot de boter luchtig is.
Naar de opgeklopte luchtige boter voeg een beetje vanille-essence toe.
Giet geleidelijk terwijl u voortdurend klopt gecondenseerde melk.
Ze moeten zowel boter als melk hebben dezelfde kamertemperatuur.
Haal de boter daarom in ieder geval uit de koelkast 2 uur van tevoren.
De eerste crème is klaar en we kunnen doorgaan met de voorbereiding van de tweede.
Giet een halve liter melk in de pot, voeg suiker toe en kook tot de suiker oplost.
Je kunt de hoeveelheid suiker naar eigen smaak aanpassen.
Giet puddingpoeder in de resterende melk en wij mengen het goed.
Giet het bereide mengsel in hete melk en kook tot de room dikker wordt.
Je kunt de crème na ongeveer 1-2 minuten verwijderen.
Daarna bedekken we het met voedselfolie en laat het afkoelen.
Opnieuw in een grote schone container voeg de zachte boter toe en klop het met een handmixer.
Schep in de boter klop de afgekoelde puddingroom stijf.
We kloppen totdat er geen massa meer is glad en uniform.
Wij kunnen een dessert samenstellen.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en we zullen er continu cookies in gaan plaatsen, die we smeren met room.
We wisselen boterkoekjes af met botercrème en cacaokoekjes met puddingroom.
Houd wat room opzij en wrijf het over de bovenkant en zijkanten.
Zo wordt het dessert bereid zet het in de koelkast om een beetje uit te harden.
Vervolgens bereiden we de topping voor van gebroken chocolade en warme slagroom.
Haal het dessert uit de vorm, meng het glazuur tot een gladde massa en giet het over het dessert.
Gelijkmatig verdelen over de boven- en zijkanten.
We kunnen versieren met suikerversieringenzet het dessert terug in de koelkast en laat het uitharden.
Eet smakelijk!