Asperges en spektaart

Heerlijk tussendoortje voor alle uren van de dag

Materialen

1 kant-en-klaar taartdeeg

Een bosje gehakte asperges

Een beetje meel

1 losgeklopt ei

2 eetlepels olijfolie

100 gr. spek

100 gr. ricotta kaas

85 gr. mascarpone kaas

Schil van 1 citroen

2 eetlepels gehakte bieslook

2 eetl gehakte peterselie

1 eetl gehakte munt

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Implementatie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en spreid het uit op een licht met bloem bestoven bakplaat.

Prik de bodem in met een vork, verdeel het losgeklopte ei met een kookkwast over de randen van het deeg en bak gedurende 15 minuten.

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak het spek goudbruin en krokant.

Meng in een kom de ricottakaas met de mascarpone, citroenschil, kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas met een beetje zout en zwarte peper.

Haal de pan met het deeg uit de oven en verdeel het mengsel met de kazen.

Voeg het spek toe zonder de olie en verdeel de asperges over de taart.

Verdeel met een kwastje wat spekolie, garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas en bak nog eens 20 minuten.

nieuwsbeest.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar