Heerlijk tussendoortje voor alle uren van de dag
Materialen
1 kant-en-klaar taartdeeg
Een bosje gehakte asperges
Een beetje meel
1 losgeklopt ei
2 eetlepels olijfolie
100 gr. spek
100 gr. ricotta kaas
85 gr. mascarpone kaas
Schil van 1 citroen
2 eetlepels gehakte bieslook
2 eetl gehakte peterselie
1 eetl gehakte munt
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Implementatie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit en spreid het uit op een licht met bloem bestoven bakplaat.
Prik de bodem in met een vork, verdeel het losgeklopte ei met een kookkwast over de randen van het deeg en bak gedurende 15 minuten.
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak het spek goudbruin en krokant.
Meng in een kom de ricottakaas met de mascarpone, citroenschil, kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas met een beetje zout en zwarte peper.
Haal de pan met het deeg uit de oven en verdeel het mengsel met de kazen.
Voeg het spek toe zonder de olie en verdeel de asperges over de taart.
Verdeel met een kwastje wat spekolie, garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas en bak nog eens 20 minuten.
nieuwsbeest.gr