We zetten ook aardappelen en tomaten en verse uien. Wij hebben onze keuken onder handen genomen! Ben je een citroenfanaat, sla dan de tomaat over.
van Georgië Kofina
Klaar in 1:10′
Materialen
6 artisjokken ontdaan van bladeren en pluisjes, in 4 of 6 of 500 g gesneden. bevroren artisjokbodems, gehalveerd
5 middelgrote aardappelen, geschild, in middelgrote blokjes gesneden
500g erwten bevroren of vers
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 verse uien, grof gesneden
½ kopje gehakte dille of venkel
250g tomaat geschild, gehakt
2/3 kopje olijfolie
Zout peper
Procedure
Fruit de ui in de olijfolie tot deze slinkt en voeg de uien, artisjokken, erwten en aardappelen toe. Blijf 1-2 minuten bakken totdat ze bedekt zijn met olie.
Voeg de tomaten, zout en peper toe. Als de groenten aan de kook komen, voeg dan voldoende water toe zodat ze halverwege onder staan. Dek de pan af en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg de dille toe tegen het einde van de kooktijd.
olijfmagazine.gr