Artisjokken met aardappelen, erwten en tomaat

We zetten ook aardappelen en tomaten en verse uien. Wij hebben onze keuken onder handen genomen! Ben je een citroenfanaat, sla dan de tomaat over.

van Georgië Kofina

Klaar in 1:10′

Materialen

6 artisjokken ontdaan van bladeren en pluisjes, in 4 of 6 of 500 g gesneden. bevroren artisjokbodems, gehalveerd

5 middelgrote aardappelen, geschild, in middelgrote blokjes gesneden

500g erwten bevroren of vers

1 middelgrote ui, fijngehakt

2 verse uien, grof gesneden

½ kopje gehakte dille of venkel

250g tomaat geschild, gehakt

2/3 kopje olijfolie

Zout peper

Procedure

Fruit de ui in de olijfolie tot deze slinkt en voeg de uien, artisjokken, erwten en aardappelen toe. Blijf 1-2 minuten bakken totdat ze bedekt zijn met olie.

Voeg de tomaten, zout en peper toe. Als de groenten aan de kook komen, voeg dan voldoende water toe zodat ze halverwege onder staan. Dek de pan af en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg de dille toe tegen het einde van de kooktijd.

olijfmagazine.gr

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar