Waarom aardappelen rotten in de kelder: 3 meest waarschijnlijke redenen

De kelder wordt beschouwd als een van de meest succesvolle plaatsen voor het bewaren van aardappelen, maar dit betekent niet dat het gewas dat onder dergelijke omstandigheden wordt aangetroffen, 100% beschermd is tegen rot.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, noemde 3 redenen die dit onaangename “fenomeen” zouden kunnen veroorzaken.

Je hebt de kelder niet verwerkt

Aardappelknollen zullen waarschijnlijk gaan rotten als je ze in een onvoorbereide ruimte plaatst.

Wat moet u in de herfst met uw kelder doen? In feite niets bijzonders: drogen, desinfecteren (voor dit doel is een zwavelbom geschikt) en het zou geen kwaad om de planken te vergoelijken die zijn samengesteld uit planken met kalk.

Aardappel
Foto: © Belnovosti

U hebt met ziekten geïnfecteerde aardappelen opgestuurd voor opslag

Phytophthora, fusarium droogrot, zwarte en schurft – de lijst met aardappelziekten is niet zo kort.

Om zeker te zijn van de gezondheid van het geoogste gewas, moet u het plantmateriaal elke 4-5 jaar bijwerken en vóór het planten de knollen behandelen tegen schimmel. Voordat u aardappelen in de kelder plaatst voor opslag, inspecteert u ze zorgvuldig om geïnfecteerde knollen te verwijderen.

De bewaaromstandigheden in de kelder zijn veranderd

Zorg ervoor dat de luchttemperatuur in de kelder op 0.. +2 graden wordt gehouden en dat de luchtvochtigheid ongeveer 70% is.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar