Degenen die al enige ervaring hebben met het kweken van bloemen, moeten zich concentreren op een bepaald type waarvan wordt gezegd dat het welvaart brengt. Je moet echter weten dat de plant veeleisend is. De prachtige bloemen compenseren echter alle moeite volledig.

Foto: shutterstock/Melnikov Dmitriy

Een unieke soort die geluk brengt is decoratieve siningia. Het werkt ook onder de namen sinningia speciosa en gloxinia noble. Het is een knolgewas uit de familie Gesneriaceae. Het groeit van nature in gebieden in Brazilië.

Siningia wordt 30 centimeter hoog. Wanneer ze volledig ontwikkeld zijn, vormen de bladeren een dichte, mooie en spreidende rozet. Ze hebben een ovale vorm, golvende randen en fijn behaarde bladeren, die op lange bladstelen zijn geplaatst.

Hoe kweek je een unieke plant die welvaart brengt?

Tijdens het groeiseizoen singia het vereist een heldere en beschermde plaats tegen direct zonlicht. Hij groeit goed in vruchtbare, licht vochtige en doorlatende grond met een neutrale pH. Er is een plantje moet worden bewaterd met een matige hoeveelheid waterterwijl het ook aan de basis water moet krijgen en de bladeren niet nat moet maken.

Temperatuur is ook een belangrijke factor bij het kweken van siningia. De plant voelt zich het beste in de omgeving, waar de temperatuur niet te hoog is. Dat is tussen 18 en 20 °C. Je moet er ook voor zorgen dat de lucht rond de plant vochtig is. Een goede oplossing is dat ook singia in een bloempot plaatsen op natte geëxpandeerde kleiballen.

Hoe verzorg je de plant tijdens de bloei en vegetatieve rust?

Tijdens de bloei zou siningia dat moeten doen bemesten met specifieke meststoffen voor bloeiende planten. Ook moet de kweker regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen en de groei bevorderen. Siningia mag in geen geval buiten worden geplaatst. Verdraagt ​​geen regen of natte bladeren.

Als de herfst komt en de gloxinia begint te slapen, water geven moet worden verminderden verwijder droge bladeren en plaatsen bloempot met knol naar een koele ruimte met een temperatuur van 12 tot 14 °C. Wanneer de gloxinia volledig in vegetatieve rust gaat, moet de watergift volledig worden verminderd, waarbij er alleen op moet worden gelet dat de grond niet volledig uitdroogt.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

In plaats van naar de tuinman te gaan, ga naar de apotheek. Met dit preparaat voor 5 euro gaat de kerstcactus bloeien

Bereid rododendrons voor op de winterslaap. Welke dekking zal het beste zijn?