De kerstcactus is een echte winterplant. Hij bloeit in de koude maanden. Wanneer november echter ten einde loopt en er geen bloemen zijn, is het de moeite waard om naar de apotheek te gaan. Favoriete pillen kunnen een redder in nood blijken te zijn.

Foto: shutterstock/Chongbum Thomas Park

Soms komt het voor dat de plant ondanks goede verzorging en het volgen van alle instructies niet wil bloeien. Kerstcactus is geen uitzondering. Gelukkig zijn er manieren om onze plant tot bloei te krijgen. Ga gewoon naar de apotheek, koop wat tabletten en doe ze in een bloempot. Deze voedingsstof zal uitstekend werk verrichten.

Kerstcactus bloeit niet? We moeten naar de apotheek gaan. Populaire tablets zullen uitstekend werk leveren

Kerstcactus wordt ook wel schlumbergera genoemd. De naam is afgeleid van de bloeiperiode. Het is tijdens de koude maanden wanneer de dagen korter zijn en er minder natuurlijk licht is. Het komt echter voor dat november komt en gaat en dat de roze bloemen nog steeds niet aan onze plant verschijnen. Gelukkig is het niet het einde van de wereld. Het blijkt dat er een eenvoudige manier is om de bloei van je kerstcactus te stimuleren en tegelijkertijd de conditie ervan te verbeteren. Het mooiste aan deze methode is dat deze vooral van toepassing is op vaste planten die al meerdere seizoenen bij ons staan. Wat moet je doen? Ga gewoon naar de apotheek en zwarte steenkool kopen. Geactiveerde houtskool, waar we in veel situaties naar grijpen, motiveert de bloem om te bloeien.

Bloemenconditioner met actieve kool. Dit zal onze planten beschermen

Ook is het goed om te weten dat het bemesten van de kerstcactus met actieve kool heel eenvoudig is. Alles wat je moet doen is vermaal de tablet, om stof te creëren. Dit kun je doen door het tussen twee theelepels te verpletteren. Dit poeder wordt vervolgens gemengd met de bovenste laag potgrond. Geef de plant vervolgens water zoals voorheen. Voor een kleinere plant zal één tablet goed werken, terwijl grotere en oudere soorten beter zullen gedijen als er twee tabletten worden gebruikt. Als deze methode u echter niet bevalt, kunt u ook de tweede methode gebruiken. Los de tablet op in gekookt, koud water op kamertemperatuur en geef de plant zo water. Deze voeding, die niet meer dan een paar euro mag kosten, heeft een grote invloed op de grond in de pot en daarmee op de algehele conditie van de plant. Op deze manier zorgen wij ervoor de groei van bacteriën wordt verminderd, waardoor de plant geen schimmelziekte krijgt en er geen schimmel op het oppervlak van het substraat verschijnt.

Redactie Passie in jou.

Gerelateerde artikelen:

Het verlangen naar een kerstcactus tijdens het winterseizoen. Hoe kun je ze tevreden stellen door zich onder de bloemen te verstoppen?

Maak de kerstcactus wakker in de herfst. Tot twee keer per jaar wordt het overspoeld met bloemen