Maak hekjes voor klimplanten klaar en verfraai uw tuin

Dankzij het traliewerk kan de klimplant elke plek verfraaien. En een mooi gecreëerde steun zal ook niet misstaan ​​als de plant zijn blad verliest. De basis bestaat meestal uit houten latten, maar deze kunnen vervangen worden of gecombineerd worden met andere materialen, zoals draden en kabels. De steunen moeten goed worden voorbereid en verankerd, omdat ze vele jaren dienst zullen doen, vooral bij klimplanten.

Bron: Youtube

Coating voor een muur, scherm of scheidingswand?

Als u de muur wilt laten bevestigen, is het belangrijk om met planken of prisma’s een ruimte van 3 tot 5 cm breed te houden tussen het traliewerk en de muur. Deze opening is niet alleen nuttig als ruimte voor plantenstelen om zich rond de steun te wikkelen, maar ook om ruimte vrij te maken. Als de wijnstokken groeien, gebruiken vogels ze graag om nesten te bouwen. Hoog aan de muur zijn ze veilig voor de hardnekkige kat.

Als hekjes in de ruimte staan, moeten ze worden ondersteund door palen. Hout werkt het beste, maar in de grond en ook boven het maaiveld wordt hout blootgesteld aan vocht en gaat het snel rotten. Het is daarom de moeite waard om de kolom in een metalen voet te planten, te verankeren of in ieder geval grondig te impregneren.

Klimtouwen aan een draad

Een duurzaam alternatief voor hekjes, die u niet hoeft te behandelen met een beschermende coating, is gegalvaniseerd draad of sterke vislijn, gespannen door ogen die aan de muur zijn bevestigd. Hij is met name geschikt als u een groter oppervlak met klimplanten wilt bedekken. In de mortel tussen de stenen kun je platte oogjes verankeren, waar je draad of vislijn doorheen kunt rijgen. Het is gemakkelijker om oogschroeven in een houten lat te draaien die je aan de muur bevestigt of in de grond verzinkt. Rek de draden uit met horizontale tussenruimten van ongeveer 30 cm, bij verticale ongeveer een meter uit elkaar. Gebruik een tang of spanschroeven om ze goed aan te spannen en vast te draaien, zodat ze niet doorzakken.

Tip

Ook gevlochten of gekruiste wilgen- of hazelaarstaven kunnen een charmante ondersteuning voor planten zijn. Houd er echter rekening mee dat deze natuurlijke hekjes niet erg duurzaam zijn en slechts een paar jaar meegaan.

gerelateerde artikelen

Bron: tijdschrift Receptář

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar